streda 23. apríla 2008

Úradný oznam

Tak práve som zhrabol euráče a dostal jemného zjeba.( Aj som si ho trošku zaslúžil} V zásade som však spokojný. Spravil som asi 80% vecí čo som chcel. Zajtra idem do Ba a desať dní voľno. Ani neviem, čo budem robiť. Nič nie je fixné. Možno pojdem na Morcheebu, v prípade pekného počasia ideme začiatkom mája na skrátenú hrebeňovku Nízkych Tatier. Z Čertovice na Donovaly. Ak mi hrabne a niekoho nájdem možno pozajtra odletím na nejaký lacný last minute na týždeň do Egypta. Každopádne skúsim prežiť voľný čas, čo možno najkvalitnejšie. Týmto oznamujem, že sa tu v uvedený čas budem nachádzať poskromne a písať ešte poskromnejšie. But! I come back!! Celému blogspotu prajem pekné dni a nech vám to píše! Pollux

O ženách a zhnusení

Zvláštne. V priebehu mesiaca sa mi dva krát stalo to isté. A je to nové. Pocítil som odpor k ženám. Vážne? Vážne! Na vysvetlenie. Ženy mám rád. Rád s nimi nielen spávam, ale aj kecám, rozoberám, obedujem, mám rád ich empatiu. Aj s exfrajerkami mávam/ po čase, nadštandardné vzťahy. Ženy okolo mňa sú proste milé, vtipné, svieže, sexy bytosti. S pár z nich sme sa cez sexuálnu fázu dostali do duchovnej. Tá odbremenená od pudov je trvalá. Vieme o sebe veľa. Vážim si to. Tak prečo odpor?

Pretože som bol v meste a čakal na kolegyňu z vedľajšej práce.Mal som hodinu čas. Domov sa mi neoplatilo ísť, tak som sedel v kaviarni a čítal noviny. Vedľa sedeli tri ženské. Tak 25 až 32. Nedalo sa ich nepočuť. Neuveriteľné. " Ty. Ta Jana mi v kuse posiela mailom nejaké kraviny, čo mám poslať ďalej , čože ja nemám iné na robote. Alee prosím ťa. Čože od nej čakáš. Však ona je úplne sprostá. A vieš čo mala minule oblečené? Všetci sa jej za chrbtom smiali.A jak balí šéfa. Chudina. Takto sa jedna druhú spídovali, až nakoniec kričali a chichúňali sa jak jeblé. Úplne psychopaticky, choro, zle! Nakoniec sa navzájom poobviňovali, pohádali. Jedna s plačom na krajíčku odišla. Dve zostali a s hyenistickým výrazom na ksichtoch jej dávali ďalej. Viete čo bolo zarážajúce? Oni nepili!Celé by som to bol schopný pochopiť, keby sa zlievajú pod obraz boží. Však to poznáme. Chlast je sviňa. Sedeli však pri jednej káve. Pil som ja. Zo zúfalstva. Skoro liter vína som stiahol. Dopoludnia. Fuj.

Druhý krát to bolo včera.V Rakúsku, v čakárni u doktora. Chodím tam rád. Môj doktor má totiž v čakárni úžasné časáky. Geo, Playboy, Auto-motor- sport a tak. Vždy som naštvaný, ako rýchlo ma vybavia. Sedeli tam so mnou ešte dve staré piče. Okolo šestdesiatky. Obdobná story.Chichotavé smeče, odrazy, blabotanie o receptoch, susede, farárovi. Nekontrolovateľné zvýšenie tempa a decibelov. Rušia ma. Nemôžem sa sústrediť, v bruchu sa pomaličky tvorí guča ľadovej nenávisti.Civilizačný nános však drží. Prišla sestrička s ktorou som prebral nejaké veci. Z môjho akcentu tie staré fuchtle zistili, že som auslander. Odvtedy na mňa občas hodili pohľadom, nasledoval vždy výbuch chichotu, zrýchlený šepot hnusným dialektom a povýšenecké výrazy na ksichtoch. Aufpassen meine damen!!! Som trošička paranoidný a ešte trošičku viac vzťahovačný. Ľadová nenávisť ma zaplnila celého. Mal som chuť každej prijebať, každú osobitne za vlasy odvliecť domov a zavrieť do nejakého zajebaného kurína. Nechať ich sypať sliepkam a kotkodákať s nimi. Tam patria!Hnus! Nižšia kasta prašivá, hodná akurát tak plniť príkazy . Zakázať im sa stretávať, lebo sú choré na hlavu a plné nízkeho hnusu. Kolektív im len pridáva odvahu a pocit dôležitosti. Pritom každú človek zlomí troma vetami, resp, jedným pohybom. Ach výchova moja drž ma! Herr Pollux. Komen sie bitte herein.V pravý čas. S úsmevom som prešiel okolo púč. Ani som ich neoplul. Rokmi predsa len kľudniem. Viete, čo bolo zaujímavé? Tie babky boli presne, ako nejaké dvanásťročné pubišky.Šestdesiatročné pubertálne hlupane! Dosť morbídne
Ps. Blog je skvelý ventil. Až teraz sa tá ľadová zlosť úplne roztopila.

nedeľa 20. apríla 2008

Kto ťahá za špagáty?

Včera sa znova potvrdilo, že o mojom živote rozhodujú telefonáty, náhody, prelomové, mnou pramálo ovplyvnené sekundy, ktoré určia na čas smer, čas, príjmy= life style. Z mojich mainstreamom ovplyvnených tradičných cielov z kategórie patrí sa tj. hypotéka, rodina, potomok predbežne zostávajú rozdriapané cáry. Zato mesačný výlet do Indonézie nadobúda čoraz jasnejšie kontúry. Hmmmmm. Čo z toho vyplýva? Holý fakt, že sa radšej opalujem ako 30 rokov splácam

streda 16. apríla 2008

J...A...R

Pondelok bol fajn.Som sa zobudil celý vytešený. Svojou bodrosťou som nakazil celé okolie a šikovne som si v rámci eufórie ktorá zavládla, vybavil na poobedie voľno, skôr ako niekto stihol zaprotestovať. Išiel som vítať jar. Učinil som rituálne obrady, ram ram nafúkať kolesá, ram ram prestreknúť silikónom oleja chtivé časti,ram ram štart.. Kúsok od pôsobiska prechádza parádny cyklistický chodník, pretínajúci Alpy smer sever, juh. Napojil som sa a už som bol v horskom údolí. Napravo rozvodnená rieka, po oboch stranách skalnaté kopce, tak okolo 1800 metrov. V playeri hotel costes, slniečko svietilo, šťastný som bol ako blcha.Mal som pocit, že nemám fyzické limity, nohy šlapali čím dalej rýchlejšie, rezal som to dosť ostro a vedel, že sa mi nič nestane. Malý chalan vystrájal a výskal radosťou. Po 20tich kilometroch sa za zákrutou objavil klasický Alpský gasthaus. Scenéria ako z reklamy na Milku. Aj kravy tam boli. Normálne, hnedé. Sadol som si na terasu a objednal si weiss wursty a pivo. Parádne mi na čerstvom vzduchu chutilo. Objednal som si druhé. Pozoroval som hory, krčmárku. Na všetko okolo som mal hroznú chuť ,čo mi pripomenulo, že Aufpassen priatelia!! Kolotoč sa roztáča. Miazga a krv prúdi rýchlejšie, všetkým nám začína šibať a šelma je nedočkavá...

pondelok 14. apríla 2008

Pondelnajšie ráno dvoch intelektuálov

Ja-Zdárek! Ako?
Oskar-nazdar,ako? šak na <>, pondelok:(
Ja-Hehe, skús retrospektívne. Čo víkend? chlast, sex, drogy atd. Ja workujem ,ale v pohode. Práca je zábavou. Hučia mi tu Horkýže slíže, tak si pogujem a vyspevujem. My máme silný refrén jak HOVADO!! Počúvaj nepôjdeme na Krawitza. V júni na štadióne v Petržalke??
Oskar-praveze ani <>.vcera sme s Miňom otocili par piv, dmenov a srimpov v mekaci(: Inak Krawitz neviem. Dobrovolne asi nie(:
Ja-Čo si preboha robil v piatok ,sobotu? Začínam sa o teba báť, dôchodca(:
Oskar-poguješ?ja by som najradšej šiel zas spať(::
Ja-Ako vravím dôchodca!
Oskar-Ved to,plesniem(:sparingpartner Jano ma frajerku, tak nemám s kým vymetať bordeli(:
Ja-O necelé dva týždne som tam. Obetujem sa na ten bordel, však som kamoš. Krawitz je v poho, žiadna srdcovka, ide o ten štadión.
Oskar-dík ty solidarista:}}}}}
Inak Krawitza by som zvládol v rámci romantického rande. ked prídeš podme do toho podniku v lenove. Oproti auparku. tam su mrchy jak svina(:
Ja-Vysvetlite zdrogovanej mládeži, že sa im nenačíta brúsny kotúč na veži.Veselý kokot ten kuko nie?Čo solidarista ,priam socialista!VIVA REVOLUCION !!
Toho Krawitza spojiť s rande ,to je múdry nápad.
do lenova pojdeme, furt o tom spievaš. V najhoršom prípade, bordel je cez cestu, v sade Janka Krála. Praktické(:
Oskar-Do druhej dáme šancu mrchám a potom ideme tam.(:
Ja-Tak!!! Ach svet je krásny, ked je pozichrovaný

sobota 12. apríla 2008

Sunny day+ culture tip

Zobudil som sa po celkom drsnom žúre a mal som chuť na obed s peknou ženou. Niekedy si človek nevie vybrať, ale v to ráno som postupne, potupne preklikával telefónny zoznam a volal všetkému ,čo má kozy, chemicky vo mne rezonuje ,nie je to kamarátka a mohla by sa nachádzať v meste. NIČ. A to mám slušný playlist. Celkom mám rád tieto rána, ked sa zobudím, postalkoholovo roztatárený a nechcem byť sám. Tak telefonujem. Aj ženám, ktorých mená mi nič nehovoria. Sú však v mojom adresári, ako jediné rukolapné dôkazy dávnych žúrov, tanečkov, erekcií, v lepšom prípade ejakulácií.Vždy sa minimálne dobre zabavíme. Chlast ma speeduje, tak som briskný, šarmantný, nehanebne lichotiaci s evidentne bočnými úmyslami. Bavíme sa, fun! Majú to radi. (S pičami sa totiž nebavím} Sem tam padne celý paušál za také dopoludnie. Mám na háku! Ale aby som nemal s kým jesť, ked platím!? Pozrel som sa do zrkadla. Trochu pokrčený, ale inak normál. V náhlom záchvate paranoje som zavolal dvom lepšie známym pipenkám. Či sa niečo stalo, som sa globálne spoločensky znemožnil, som na čiernej listine mesta, či ký ďas? Upokojili ma. Majú ma radi a sem tam to vraj každému tak výjde. Fu, odľahlo mi. Zobral som na obed Bábiku. Bábika je krásna, štýlová drsňáčka, ktorá ma večné problémy s chlapmi. Roky sme kamaráti. Často si vzájomne robíme garde. Vyrazili sme do mesta. Ešte jednu vec robím poopične rád. Rozhadzujem! Kupujem cedečka, knihy, handry. Tie drahé, pekné, dobré. Tie ktoré sa mi páčia , ale triezvy som príliš lakomý. Medzi Ed Hardym a reštikou sme stretli známeho, ktorý išiel z práve novootvorenej výstavy. Celý nadšený. Tak sme sa rozhodli, že tam po obede zájdeme. Najprv nasýtime telo, potom ducha. Rovnováha je dôležitá!
Výstava sa volá SLOVENSKO V 20TOM STOROČI. Je v budove SNM na Fajnorovom nábreží. Česť kurátorom. Konečne nie plochá jednotvárna expozícia zložená hlavne z metrových popisiek, ktoré sa nikomu nechcú čítať. Toto je moderná multimediálna výstava.2d, 3d exponáty, zvuk. Od dobových mincí, plagátov, novín, po vernú repliku socialistickej škôlky. Aj moja obľúbená hračka tam bola(:. Od vzniku Československa, cez mrazivé mementá svetových vojen, klerofašizmus, február 48, normalizáciu, nežnú revolúciu, až po mečiarizmus. Tri hodiny sme sa tam s Bábikou motali. Celý uveličení sme vyliezli a išli pešo do Petržalky s tým, že pekný štvrtok za nami. Ak máte čas, chodte sa pozrieť. Je to veľmi v pohode.

piatok 11. apríla 2008

Tri dobré filmy

Tak tentokrát to vyzerá na skvelý filmový úlovok. Stiahol som od známeho zo 20 filmov. Včera som si pozrel Once a Stardust. O nich asi všetko viete, ale tešil som sa na ne, nadchli ma, tak trochu pomudrujem, spropagujem.
ONCE je nízkorozpočtový irský film režiséra Johna Corneyho ,ovenčený Oscarom za hudbu, ktorú spáchal spevák skupiny The Frames Glen Hansard s partnerkou. Filmovou, hudobnou aj skutočnou, Češkou Markétou Irglovou. Kamera sa sem tam trasie a v Dubline sa odohráva ľudský, obyčajný/ láskovo, hudobný príbeh pouličného muzikanta a českej imigrantky. / Pre nás je špecial zaujímavé aj reálne, tvrdé stvárnenie života imigrantov z ost bloku na ostrovoch./ Ďalšia skvelá vec na príbehu je, že sa vyvíja prirodzene. Každý z dvojice má svoju minulosť, lásky. Ich krehký vzťah sa deje, popri opravovaní vysávača,( Scéna, ako si to Markéta šinie ulicou s vysávačom je veľmi fajn] výletu na motorke, natáčaní cedečka. Pre x dôvodov neskončia spolu, ale pôsobí to ako správne. Takmer Happy end. Skvelý film
STARDUST je pravý opak. Fantazy rozprávka natočená podľa románu Neila Gaimana, nabitá efektami a hereckými hviezdami.Nejdem rozpisovať príbeh, ale viem, že prvú ženu, ktorá sa mi bude páčiť a bude ochotná, beriem do kina. Po tomto filme vám zachutí láska. Tá na ktorú som už takmer zabudol. Ozajstná! Taká, aká ma už dva roky nestretla. Rozbúchal mi srdce ten film. Pritom je vtipný, pestrý, všetky ženy na skapanie krásne .Najsamfasa herecké výkony- Robert de Niro- ako teplý kapitán pirátskej vzducholode loviacej blesky a Michele Pfeifer- ako hroznokrásna čarodejnica,túžiaca po srdci hviezdy.
ADAMOVÉ JABLKÁ.Kvôli tomuto filmu vzniká tento post. Nevedel som, že tento film režiséra Thomasa Jensena existuje, ale som z neho na mraky. Dánska kinematografia, čo sa týka ľudských filmov, kluboviek, je skvelá . Neonacista Adam, skrachovalý tenista, alkoholik Gunnar+moslim vykrádajúci benzinky a tehotná alkoholička, sa stretnú na vidieckej fare, kde si majú odkrútiť zvyšok trestov. Faru vedie farár Ivan, ktorého v detstve otec zneužíval,matka a sestra mu zomrela, žena sa obesila, ked sa im narodilo ochrnuté dieťa a na mozgu má veľký nádor. Neuveriteľná sila viery, jej strata, hudba, dialógy, nečakané zvraty, robia film od začiatku pútavým a nepredvídateľným. A ten koniec!? Nepoviem vám ho. Dovi dopo. Boh je! Vždy som to vedel. Pozrite si to. Very good

štvrtok 10. apríla 2008

Ako za mlada

Pred dvoma týždňami mi kamarátka poslala link na Viedenský klub Flex. Hrá Laurent Garnier ,masox dj ,hrá funky haus+živý saxík, + jazzový pianista. Také, že ja lúbim,tak nech sa neseriem a idem. Bude sranda! Chvíľu som sa ošíval. Ved ako debil! V piatok z reichu prídem a v sobotu späť do Viedne. Hmm. Lenže potom ma napadlo, že som na tancovačke nebol od leta. Starnem ,ale zas až tak nie!! Sám so sebou som uzavrel dohodu.Ak niekoho v Blave namotám a pôjde so mnou, tak idem. S príjemným mrazením v chrbte, ktoré mávam, ked sú šance menšie ako 50/50 som poslal mámivý mail Miňovi. Miňo je kamarát s manažerskej enklávy mojich známych. Momentálne šéf jednej zo sekcii nadnárodného koncernu a tieňovo môj dlhoročný sparring partner ,čo sa týka techno, haus, dnb atd. Vždy sa dobre bavím, ked sa k nemu dobíjam cez dva sekretariáty a pritom spomínam, ako sme boli stopom v Amsterdame, spávali v parkoch a žobrali v Mc Donalde hranolky. /Dva týždne intenzívneho húlenia, hubovania a kadejakého iného ania za 3000 sk na osobu/.

Miňo sa napodiv chytil. Manželka sa k prednesenej idei, akože" ťažko pracujúci manžel sa musí odreagovať", postavila napodiv chápavo, tak v sobotu vyrážame. Poobede, vláčikom z Petržalky. Stretli sme sa u mňa na byte, dali sme narýchlo pár práskov, dve dvojité metaxy a bežali na stanicu. Vo Viedni sme sa stretli s Majkou a jej frajerom. Prešli sme sa po Schonbrune, kde ma zbytok osádky jednohlasne prehlasoval, že pamiatok na dnes stačí. Tak sme v prvom Spare nakúpili flaše Havany, red bully, colu, pivo a išli sme sa prednaladiť na byt. Stalo sa,čo sa pri našich netrénovaných telách dalo čakať. Prestrelili sme s arzenálom. Po všetkých stránkach. Priveľa chlastu, jointov, kolies. Vyrazili sme do klubu. Už na zastávke sa Majka začala válať s dvoma dobermanmi po zemi. Napodiv jej to tolerovali. Ich pán tiež. Asi preto, že im povedala, že ich miluje. Vybozkávala ich a už tu bola električka. Cesta bola veľká, zrkadloidná a rehotavá. A Laurent Garnier? Ledva som si ho všimol. Pianistu a saxofonistu nevidel nikto, tak si myslíme, že tam ani neboli. Z osem hodinovej párty mám koncentrovaný polhodinový pocit. Na webovej stránke Flexu sme však za najfotografovanejšie hviezdy. Vyzeráme mega šťastne a cool.Mother fucker"s , We are simply stars!! A nemusíme si to ani pamätať

utorok 8. apríla 2008

Ešte žijem!!

Ahojte. Ponajprv ,že dík! Dušu ješitnú teší ,že tu niekomu na webových šíravách chýbam. Už dva týždne som striedavo nakapatý a rozcestovaný. Dýchal som horské aj mestské vzduchy a skoro som si vypichol oko. Od štvrtku som znova v rakúskom azyle a bude čas písať. Dnes frčím z hôr do Blavy. Takže ak by ma niekto urgentne potreboval, poobede som k zastihnutiu na terasách a po zotmení v pivniciach starého mesta. Majte sa krásne(:. Váš Pollux