utorok 17. júna 2008

OK! Dáme jeden literárny(:

Slnečný deň, skoro leto. Námestie je preplnené turistami. Pokorní aziati si fotia exhibicionistických britov a tí sa nadšene predvádzajú. Systém je uzavretý, funkčný, vystačia si na šťastie sami. Otupená slovač už nereaguje, chudák anglán musí minimálne tangáče ukázať, aby vzbudil záujem domácich. Miestne lietajúce potkany serú na celú idylu a na terase najluxusnejšej reštaurácie sedí bulvárom prepieraný žralok z finančnej skupiny N. Smutný a stratený na naškrobenej terase. Prichádza k nemu manželka? Milenka? Sám má problém ich rozoznať. Obidve sú trendové modely vytunovaných platinových blondíniek. Pneumatické prsia, botoxové ksichty bez mimiky, kolagénom nafúknuté pery. Mám vážne podozrenie, že pri sexe im z dizajnérskych vagín symetrického tvaru lotosového kvetu vyteká značkový parfumovaný nektár. Brr!!
Zato vedľa vo V je všetko v poriadku. Študenti, umelci a bohémski kadekto sedia, vášnivo diskutujú, ak sa im podarí od zhúlených čašníkov niečo vymámiť, tak aj jedia a pijú.
Niekde by tu mala randiť aj moja ex s Marošom. Za ich stretnutie môže moja mysel, ktorá mi nad ránom v polospánku rada predvádza svoje nekonečné možnosti.. Hyperbolické, exhibičné crazy lety v alfe. Čiernou dierou tam a vyholenou späť. A možno inak. Vesmírne
spektrum. Všeličo som si už takto "reálne" užil. Raz som spal s Angelinou Jolie a zobudil som sa mokrý-dole. Ďalšie ráno- zase mokrý! Tentokrát spotený od hrôzy! Veď predstavte si, že zaspíte normálne a zobudíte sa ako Marilin Manson. V ten deň som nešiel do práce a každú hodinu som si kontroloval farbu očí. Po tej skúsenosti som si myslel, že v alfe ma už nič neprekvapí. A predsa! Posledný obraz minulý týždeň. Moja ex a Maroš. Spolu, v harmonickom kontexte. Nie, nie!!!!!!!! Toto nepredýcham!???? Neexistuje!! Jing a jang!!!
ONA- Krehká operná speváčka so záľubou v Tolstojovi, poézii, ezoterike a scestnými sklonmi k romantike a alkoholu. ON- Pragmatický manažér s talentom na basketbal, počítačové hry a zarábanie peňazí. Ako hobby zbiera prvotriedne ženské skalpy a fajčí holandské skunky.
Vystrašený som sa zobudil. To nie je možné!! Nedalo mi to pokoj. Akokoľvek som však ohýbal svoju dávno predajnú fantáziu, toto som si nevedel predstaviť. Nuž, nezostalo mi nič iné, iba ich vzájomne odprezentovať, trochu- dosť obrúsiť hrany ich totálnej protipólnosti, poprášiť to niečim iluzórnym v zmysle pritahujúcich sa protikladov a- poslať ich spolu na obed...

nedeľa 15. júna 2008

O priateľstve

Žijem možno trochu zvláštne. Ono si to ani veľmi nevyberám, veci sa dejú a ja jednoducho beriem to, čo sa mi zdá subjektívne najlepšie. Za jednu z najsviežejších vecí považujem zmenu. Až tak, že momentálny status je taký, že v mesačnom cykle vystriedam tri domovy, 2,5 jobu a stihnem stretnúť zásadných známych. Menej zásadných stretávam v štvrťročnom cykle. Neznášam strácať zaujímavých ľudí, ktorých mám rád. Preto sa o priateľstvá starám. Kopu kamarátschaftov vyplynie len tak do prázdna, pre nekomunikáciu. Neznášam to, cítim sa chudobnejší! Ja jednoducho na to fakt myslím a vždy sa ozvem, aj ked niekedy po mesiacoch.
Rôzni ľudia ma rôzne nabíjajú. Sú môj benzín. Rokmi som prišiel k absolútne veselej, pitoresknej znôške známych. Geografický a sociálny galimatiáš, ktorého jediné spojivko som ja. Tieto okruhy si žijú svoje nezávislé, horizontálne životy a ja medzi nimi chodím akoby vertikálnym výťahom. Užívam si to! Všade nakuknem, nestihnem liezť na nervy, nikto nestihne liezť mne. A idem dalej. Dôsledok je taký, že na každého sa úprimne teším. Za pár minút sa naladím na vlnu a nabíjam sa. Manažéri, robotníci, priatelia z detstva, exmilenky, kresťania, cigáni, fashion society, g/l society, novinárky, metalisti, študenti, umelci. S jedným chodím na hory, inou do divadla, s dalším chodím piť, z dalšou na večere a wellnesiť ... s inými na silvestrovskú chatu, záložný sparing partner na technopárty, další je finančný poradca a partia na letné dovolenky. S ex sme si vzájomné bútlavé vŕby. Je toho ešte o dosť viac... No proste plný život!! Negatívny následok??
Niekedy som sám... V poslednom čase mám problémy nadviazať normálny vzťah. Štatisticky láskou zahorím raz za rok a pol(:. Minule to nevyšlo a teraz to zrejme zase nevýjde. Neviem sa nikomu dať, neviem sa veľa vecí vzdať. Bolo by to však fajn. Chýba mi niekto blízky, láskové milovanie a spoločné záujmy. Lásku vidím aj ako jedinú príjemnú možnosť prevencie voči môjmu rastúcemu egocentrizmu a neprispôsobivosti. LENŽE KDE NAJDEM NIEKOHO AKO JA?? Ja si už dlho robím, síce v rámci možností, ale len to čo chcem!! Vzťah by bol terapia. Na začiatok by som chcel ženu tak na tretinu času. Čerešničku na torte môjho pestrého života. Žial dobrým babám nestačí byť len čerešnička. Žiadna ma až tak nemiluje. Aj ked im vravím, že to je len na začiatok, budem sa snažiť, ale ved ked ma milujú nebudú mi zakazovať čo mám rád, Nie?? Hmmm

A k priateľstvám. Všetky fungujú. Prečo by nemali? Stretávame sa, robíme spolu určité veci, ktoré máme radi, nič od seba nechceme, nič si nedlžíme. Nedajbože, aby ma niekto obťažoval, aby chcel odo mňa môj čas, pomoc, peniaze? To sa predsa nerobí!! Máš ruky, mozog, sú tu banky, neotravuj, neobťažuj. Nechcem tvoje problémy! Dajme si steak a podme na koncert! Povedz. Ako to dopadlo minule s tou blondínou z Radosti?
Robím to tak ja a robia to aj ostatní.
Tak ma napadlo staré- V núdzi poznáš priateľa... No neviem. S tohto pohľadu mám okrem rodiny asi len jedného..
Čitatelia moji ak ste, ospravedlňujem sa! V poslednom čase mám toho veľa.Práca, musím sa učiť, mám také sebapitvacie melancholické nálady, Zuza ma nechce, ale nie nie, nie som nešťastný, len tak levitujem. Je 11.00. Idem cvičiť.

nedeľa 8. júna 2008

O rodnej hrude a všeličom

Na Slovensku sa mi stále znova stáva jedna vec. Stále sa musím hádať o peniaze. Či už ide o výplatu, alebo dohodnutú úhradu, prisahám, že vo viac ako v 50% prípadoch musím niečo urgovať. Buď platba nechodí, alebo príde nepresne{ Zaujímavé, že nikdy neprišlo viac.} V 97% prípadoch nakoniec dostanem čo je moje. Spravodlivosť musí byť! Hlavne čo sa mňa týka(:. Stojí to však čas, otravné pripomínacie maily, telefonáty. Celkovo mi uniká zmysel týchto tanečkov. To čo čakajú, že sa cez to blahosklonne prenesiem?? Nech sa páči, okrádajte ma, to je super! No nechápem.

Šesť rokov žijem prevažne v zahraničí. Najprv v Švajčiarsku, teraz v Rakúsku. Rozhodne nie som nekritický obdivovač "vyspelého" západu. Vidím to tu reálne, veľa vecí mi otvára nožík vo vrecku. Nemyslite si, že byrokracia a neschopnosť je len na Slovensku. Často sa všetci usmievajú a riešenie nikde. Ale všetci sú v kľude. Vrrrrr!!!

Rakúsko mi vyhovuje aj preto, že to mám na skok domov. Ako čistokrvnému SLOVANOVI je mi najlepšie so SLOVANMI. Najlepšie sa mi s nimi baví, pije, vzťahuje. Pracujem však radšej z GERMÁNMI. Je to menší a lepšie platený stres...

Po obede

C- Ty si úplne posadnutá sama sebou!
P- A? Hádam nebudem zbožným obdivom otravovať niekoho iného.

Ps- Autor týmto chcel povedať nič a to, že rybičky treba držať na uzde

štvrtok 5. júna 2008

ŠKANDÁL

Stavajme barikády!! Steak v Pizza mica zdražel o kilo!!!! Asi tridsiaty krát som si išiel naisto objednať, ked mi táto nehoráznosť udrela do očí. Protestne som si objednal závitky so špenátom, parmezánom a prosciutom. Dobré boli, ale... Pofrflem si. Ešte raz si dám niečo iné a potom si zrejme- zvyknem. Hedonistické kapitalistické prase / JA/ dá zase K.O vychudnutému Che guevarovi/ MLADŠIE JA./